Szolidaritási tüntetést tartottunk a CEU mellett

Ungár Péter, Puzsér Róbert és Pitz Dániel is felszólalt a CEU mellett tartott szolidaritási tüntetésen. Puzsér Róbert beszédében kifejtette, hogy bár nem kedveli a CEU-t, az okatás szabadság mellett fontosnak tartotta a kiállást.

Puzsér Róbert teljes beszéde a Jövő TV oldalán tekinthető meg:

Pitz Dániel, a Lehet Más a Jövő elnöke beszédében kiemelte:

Ez az állam kizsákmányolja saját állampolgárjait. Aki ellopja a fiatalok jövőképét az egyetemeket magánosításával vagy elüldözésével. A kritikát pedig semmilyen módon nem tűri, így minden olyan fórumot megszüntet, ahol azt látják: nem úgy táncolnak, ahogy ők fütyülnek.

Ennek a politikának az áldozata lett a CEU is.

Mert Orbánnak ma a polgári kifejezés egyenlő lett a kizsákmányoló urizálással. De kedves jelenlévők. Meg kell üzennünk: nem fogjuk hagyni, hogy elvegyék az álmainkat. Ha nem hagynak minket álmodni, mi vesszük el az ő álmaikat!

A szervezet továbbra is gyűjti a Stop Tandíj! petíciójukra a tiltakozó aláírásokat, melyet már több, mint 2000 diák írt alá.